Kodin vaihto

Vuokra-asuminen on joustavaa myös asukkaan elämäntilanteen muuttuessa, sillä kotia on mahdollista vaihtaa yhtiön sisäisesti asunnosta toiseen elämäntilanteen mukaan.

Asunnonvaihtotarpeen syntyessä aloitetaan asunnonhaku tavanomaiseen tapaan, täyttämällä asuntohakemus.

Yhtiön sisäisessä vaihdossa irtisanomisaika on tavanomaista lyhyempi

JVA:n asunnosta toiseen muutettaessa asukkaalta ei peritä normaalia irtisanomisjan mukaista vuokraa, vaan vuokravastuu päätetään yhtiön sisäisesti tehtävissä asunnonvaihdoissa aina asunnosta poismuuttopäivään. Tällä tavoin kodinvaihto on joustavaa.

Maksut

Tärkein maksu on tietysti itse asunnon vuokra.

Vuokranmaksun eräpäivä on aina kunkin kuukauden 6. päivä. Vuokraa maksettaessa on aina käytettävä vakioviitenumeroa; näin varmistat suorituksesi nopean perilletulon.

Käyttökorvaukset (sauna, autopaikka) maksetaan vuokran yhteydessä kuukausittain.

Erillinen vesimaksu

Osassa kiinteistöistämme on käytössä erillinen vesimaksu, joka perustuu joko huoneiston kokoon tai huoneiston asukasmäärään. Tästä on aina maininta vuokrasopimuksessa.

Olenko oikeutettu asumistukeen?

Voit käydä tarkistamassa ja laskemassa arvion mahdollisesta asumistuesta Kelan sivuilta löytyvällä asumistukilaskurilla.

Muutto-ohje

Asuntoon muuttaessasi muistettavia käytännön asioita on paljon…
Jokainen JVAn asuntoon muuttava saa mukaansa asukaskansion, joka sisältää mm. muuttajan muistilistan. Muistilistassa on lyhyesti, mutta ytimekkäästi käyty läpi asioita, jotka tulee muistaa hoitaa muuton ohella. Näistä tärkeimpiä ovat osoitteenmuutos maistraattiin sekä postiin ja sähkösopimuksen solmiminen. Sähkösopimus on hyvä tehdä vähintään viikko ennen sopimuksen alkamista, jotta saat heti muuttaessasi asuntoosi olennaisimmat, eli valot sekä jääkaapin kylmäksi.

…ja poismuuttaessasi myös

Olemme laatineet listauksen asioista, jotka tulee huomioida vuokra-asunnosta poismuuttaessaan. Irtisanomisen yhteydessä asukas saa itselleen mukaansa poismuutto-ohjeen, jossa on käyty läpi mm. loppusiivoukseen liittyviä seikkoja. Mikäli irtisanominen on toimitettu meille postitse, lähetämme poismuutto-ohjeen irtisanomisvahvistuksen mukana.

Häiriöilmoitus

Häiriöilmoitus on aina tehtävä kirjallisena. Katso alta olevasta kaaviosta suositukset häiriöilmoituksen toimintamallista.